kenapa PERLU perempuan yang bakal jadi isteri orang pandai masak???saya ada seratus sebab..TP SAYA TULIS SEPULUH SEBAB SAHAJA..



1: sekarang kan trend jual anak...maskawin maybe lebih 10 ribu: (kira pakej lengkap la.)
2: suami ingin rasa air tangan isterinya sendiri( tu pon nak soal ke)
3: nnt kalau suami selalu makan luar( jeles gila2 pulak)
4 :nnt kalau suami kahwin lain, menangis x berlagu (
A girl's heart is like glass once it is broken it can be put back together but it will always be shattered.) so avoid la awal2
5: setinggi mana pon belajar tetap ke dapor( kata orag tua2)
6: suami diikat melalui perutnya( bila suami selera makan , hati isteri pon senang)
7: jimat sikit perbelanjaan rumah daripada selalu makan luar ( membazir amalan SYAITAN)
8: mak mertua pon sayang ( kan dapat benefit skali, lagi best kalau tau masak fav. mak mertua)
9: suami akan rajin balik rumah, x lah outstation slalu semata-mata cari makanan( kan untung)
10: bayangkan, suami balik kerja penat2,terus bau makanan yang sedap kat dapur, bukak pintu. isteri senyum sambil kata " abang, makanan dah siap, "dah tentu2 suami tu bersyukur atas anugerah tuhan kerana bagi dia bidadari di dunia ni..

salahkan seorang lelaki risau bakal isteri dia tau masak ke tidak??? demi masa hadapan?? dh tentu tidak, kerana memikirkan masa hadapan anaknya yang bakal terdedah kepada masakan luar sehingga x tau balik rumah..itulah yang terjadi dikalangan remaja sekarang...fikirkan lah..
P/S: lu fikir la sendiri,WASALAM

6 comments:

myrra_yerra said...

part no 1 tue cik myra tk setuju!! heeee...

cik pha said...

setuju dengan semua !

orang muo said...

sebagai seorg suami org muo sgt mencintai masakan isteri wpun dia masak main cmpk2 saja..ttp sedap... :) jadi org pompuan kena tahu memasak utk suami itu rahsianya kalau nak tambat hati suami :)

Cik Layka said...

sy 100 %..
tp krjaye kitorg mghadkan wktu di dapur...
urrmmmm ^_^

Ms Z said...

lelaki nak prmpuan pandai masak tp kalau prmpuan tanye mampu x dye jadi imam untuk future family nanti? tolerance the best answer :) hee...

Dr. LuRVe said...

owhk..semua ader persepsi masing2 dan kebebasan bersuara..toleransi itu perlu..