FACEBOOK = DADAH.. BETUL KER??


FISRT AKU NAK TANYA KORANG BACA BLOG AKU NI DARI MANA??? BLOGSPOT SEMATA-MATA OR TAb SEBELAH TU ADA PERKATAAN FB. AKU RASA ADA PUNYA TAb BIRu TULIS "f" KAT SEBELAH NI...HEHEHHE... nmpk obvious kan bahawa kita x leh lari dari muka buku.. (sama la dengan yang cakap ni...) . apa definisi dadah??? dadah ialah benda yang boleh mendatangkan mudarat pada system tubuh bila digunakan dengan cara yang x betul.. setuju x?? rasa semua setuju... penagih dadah pon setuju kowt... bila FB leh jadi dadah??

1) bila kita start ketagih (kelip mata pon tulis kat fb)
2) bila kita lupa tanggung jawab (isteri x masak coz asyik fb jer)
3) bila kita x tunai kewajipan (x solaT)
4) bila kita malam2 mimpi fb (terbawa-bawa ketika tidur)
5) bila status fb selalu bertukar (25 kali sehari)
6) bila kita cakap ada masa berjam jam depan laptop ngadap muka buku
7) bila bgn tido terus cari fb...

ada x korang buat bende2 kat atas ni..?? kalau x der,, fb korang lom jadi DADAH lagi,,, kalau ada, korang fikir yang mana baik dan buat pilihan yang bijak... :)

2 comments:

Abe Goreng said...

Nasib baik aku xketagih sgt.gian je ckit2.HAHHA.

Rozeeta Rashid said...

eh eh no 6 & 7 tu betul laa.. haha..