anda NEWBIE??? baru jer join BLOG.. baca tips ni




sapa NEWBIE??? drlurve kowt??
Newbie or noob is a slang term for a novice or newcomer, or somebody inexperienced in any profession or activity. Contemporary use can particularly refer to a beginner or new user of computers, often concerning Internet activity, such as online gaming[1] or Linux use. [2][3] It can have derogatory connotations, but is also often used for descriptive purposes only, without a value judgment.(MISS WIKI,) bg tau kat drlurve.. korang ker???nasihat@tips saya pada NEWBIE...: :

1. jangan malu- malu nak mintak tolong
2. guna bahasa yang lemah lembut bila minta tolong
3. hormati mereka yang lebih tua daripada anda
4. banyak tutorial disediakan, anda hanya perlu mencari.
5. join segmen yang benar2 membantu korang utk promote blog
6. fikir tentang apa yang korang nak,
7. tanggungjawab sebagai blogger yang baik
8. hormat prinsip sesebuah komuniti, kalau kata A, buat la A..ok
9. bila anda diberi tanggungjawab, tanya diri sama ada komitmen lain x?
10. jangan cakap benda2 yang x elok, x manis... (KECUALI nk BG ORANG Len sedar)

untuk tips2 menarik: kami sedia membantu

dari tutorial, tempahan header, banner, doodle, blog, sukan, produk, software n widget..
InsyaALLAH kami akan membantu...

4 comments:

sara zainol said...

suka tips yg no 1 n 5 tu.. itulah yg paling pentig dlm dunia blogging ne.. haha

balqiis azman said...

tips yg berguna...tq

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nice tips...sbb kalau newbie tak hormati blogger lama mmg tak syok la juga kan.ramai yg suka cari gaduh.kawan elok2 lbh syok dan meriah sebenarnya.

Mia Liana said...

tips yang menarik... :)