ACC FB FOUNDER BLOGGER AREA DI HACK!!!!!!AKU HANYA MAMPU TERSENYUM

NAK TAU NAPE FOUNDER MASIH BERTAHAN WALAU FB fake TELAH DI HACK...???ucapan dari member "u r soo positive! keep it up,,huhu"  thanks adibah::)
 entry paling menaikkan semangat utk membantu newbie:)  thanks:).. macam ni la..TERBAIK.. rakan2 abg akan membantu yg termampu...P:S tu baca ea....

PESANAN DARIPADA FOUNDER: take noted yer semua:)BLOGGER AREA MENGHAMPIRI FASA KE TIGA SEJAK PENUBUHANNYA 2 MINGGU LEPAS, ACC FOUNDER BLOGGER AREA TELAH DI HACKED OLEH SESEORANG YANG TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TETAPI NASIB BAIK IANYA FB  PALSU SEMATA MATA,SEBAGAI SEORANG BLOGGER ANDA MESTILAH MENJANGKAKAN SEBELUM SESUATU BERLAKU.ITULAH DINAMAKAN MENTALITI KELAS PERTAMA, MENYEDIAKAN PLAN SEBELUM KEJADIAN YANG TAK DIINGINI BERLAKU, ALWAYS BE PREPARED WITH CIK ANON n CIK JE LO... SETELAH BERGABUNG DENGAN TK SELAMBA , BLOGGER AREA SEMAKIN TERKENAL DAN MENDAPAT SAMBUTAN YANG MENGGALAKKAN. HARAP SEMUA PIHAK SEDIA MAKLUM,KITA DAH ADA MEDIA PARTNER. FOUNDER MENUBUHKAN BLOGGER AREA UNTUK MEMBANTU NEWBIE YANG TERCARI CARI TUTORIAL n BANTUAN..KAMI DI BLOGGER AREA MEMBANTU SETAKAT YANG TERMAMPU.. KADANG2 AKU BERFIKIR, KENAPA HASRAT MURNI AKU SERING DI PERTIKAI DAN DIKATAKAN,, HINNGA MENYEBABKAN ACC  FB fake AKU DI HACK.. MUNGKIN INI JAWAPANNYA???KENAPA AKU DI UJI???

KENAPA AKU DIUJI ?

QURAN MENJAWAB :

"Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; "Kami telah beriman," ("I am full of faith to Allah") sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta."

(Surah Al-Ankabut ayat 2-3)
_________________________________________
KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAMKAN ?

QURAN MENJAWAB :

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."

(Surah Al-Baqarah ayat 216)
____________________________________
KENAPA UJIAN SEBERAT INI ?

QURAN MENJAWAB :

"Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya."

(Surah Al-Baqarah ayat 286)
_______________________________________
KENAPA RASA FRUST ?

QURAN MENJAWAB :

"Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman."

(Surah Al-Imran ayat 139)
__________________________________________
BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA ?

QURAN MENJAWAB :

"Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk"

(Surah Al-Baqarah ayat : 45)

APA YANG AKU DAPAT DRPD SEMUA INI ?
________________________________
QURAN MENJAWAB :

"Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu'min, diri, harta mereka dengan memberikan syurga utk mereka... "

(Surah At-Taubah ayat : 111)
__________________________________
KEPADA SIAPA AKU BERHARAP ?

QURAN MENJAWAB :

"Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dari Nya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal."

(Surah At-Taubah ayat 129)
________________________________________
AKU TAK DAPAT TAHAN!!!

QURAN MENJAWAB :

"... ..dan jgnlah kamu berputus asa dr rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dr rahmat Allah melainkan kaum yg kafir."

(Surah Yusuf ayat 12)

See? Semua soalan telah ditanya dan dijawab oleh Allah. 
So, "Then which of the Blessings of your Lord will you deny?" 
~ Ar-Rahman :18 ~HANYA MAMPU TERSENYUM, ^____^. ORANG YANG MENGHADAPI MASALAH DENGAN SENYUMAN IALAH ORANG YANG BIJAK MENYELESAIKAN MASALAH DENGAN ALTERNATIF BARU... terima kasih kerana masih bersama BLOGGER AREA :)

No comments: