JOM MAKAN...jom usha!!!BERPATUTAN n SEDAP

Hye semua, hari ni dr lurve nk bawak korang g jalan semenanjung malaysia sambil makan2...nyum2.. firstly kita g yg jauh dulu.. ni ialah makanan iran.. nama dia special giler..panjag plak.. tp x bermakna dr lurve g iran.. dr lurve g kat laila kebab house kat bawah cable car yg kat langkawi..sedap beb...2 pinggan ni dr lurve sorang je mkn..hehehe..
okey semua.. pastu dr lurve punya kampung halaman>> batu pahat la beb<< seperti biasa.. batu pahat terkenal dengan nasi bariani yang sedappppppp sangat.. jom usha!! ni yg kedqai kat bawah ni dekat dengan hosp. batu pahat.. amat best..bandung soda pon terbaik.. nak rasa KENA G SENDIRI LA YER...hehehe
sapa x kenal baryani MOhd Shah>??? semua orang cari benda ni dulu bila sampai kat batu pahat..termasuklah dr.lurve...hehehe.. sedap gak.. masa mak cik dr lurve kawin kat seremban..dia order nasi bariani ni la...jauh giler..huhuhu..dia la nasi bariani gam terbaik!!!
pastu kita g jalan2 kat melaka.... tempat ni nama kampung jawa... rojak dia terbaik..dr.lurve ketagih rojak...setiap minggu mesti g skali.. murah n sedap....terbaik....kenyang beb....jom usha bila g melaka...tempat ni tgh2 bandar melaka.. pastikan korang jangan sesat plak...k
kita travel JB plak pastu.. warung saga... tempat ni di kenalkan daripada sorang kawan yang kaki makan n suka makan orang gak...hahhahaha..gurau je jal..sorry.. masuk kedai ni..korang akan rasa macam korang kembali kat zaman 60 an dulu..coz dia banyak pict yg lama2 n paper cutting yg lama ttg kedai tu..yang bakal meninggalkan seribu satu kenangan, makanan yang sedap( macam2 ada) n makan tu ingat2 tau...sebab semuanya BEST SANGAT!!!
kita turun nogori plak...ni area jalan nk g stadium paroi.. kalau dari tol senawang .. traffic light kedua belok kiri..ader kastam punya kompleks.. jalan jer terus ..sampai nmpk kedai ni..ok
ni la makan fav dr.lurve n ibu tercinta.. ni kongsi 2 orang jer tau...sebab i love bariani damsyik..berpatutan n sedap..TERBAIK DARI LADANG..
jom kita terbang jap g penang... ni kedai nasi kandar line cleaq, cek g sini dengan kawan2..terbaik la..jalan2 penang pastu dh lapar kita g mamam kat sini...port pon cleaq, awat hang terliur, hang g la tempah tiket fly g sini..hehhehe.. jom usha...
bawah ni CENDOL LEMAN DAWI..terbaik la..tambah free..ni dekat dengan tol senawang juga..jalan nk pegi rembau..jangan dtg lps pkl 2..takut dh abes..TAMBAH FREE.. banyak jenis n dia punya owner memang ramah... jom la g..eden dh pus makan kat sini..cendol dia memang besar2 masuk tol senawang belok kanan..usha la wei...
tengok pict kat bawah ni... mesti korang terliur kan..hehehe.. terbaik la..ikan bakar, dr lurve pon x bleh tahan.. sedap la wei... korang nk makan x??? jom aku bawak korang..jom USHA!!!! bukan kat umbai or alai...tapi di satu lokasi YANG RAHSIA...hhehehehe..usha pict bawah tu..
ikan bakar yang dalam pict atas ni boleh didapati di MEDAN IKAN BAKAR SERKAM.. .pemandangan yang menarik..nasi lemak yang sedap..pelbagai jenis ikan utk di bakar, ketenangan menikmati juadah, bayu angin pantai yang sepoi2 bahasa... USHA BEB..serkam ni terletak di area MELAKA, kebanyakkan pelancong asing yang datang kat sini dari timur tengah dan eropah... SERKAM merupakan medan ikan bakar tertua di semenanjung.. kalau nak rasa keaslian ikan bakar.. JOM USHA!!!










5 comments:

pRiNCe said...

prince dtg bce entry yg bgus..:)
jom berkawan nak ?
kalau sudi bcela entry terbru sy..:)

[ Pendedahan Eklusif ] Bukti Justin Bieber Dah Hilang " Teruna "
[ Mengerikan ] Daging Cincang Manusia : Tersedut Ke Dalam Kipas Kapal Terbang
[ Video ] Hindi Superstar Bekerja Sebagai Penebar Roti
Bila Pakar Bom Gagal Memusnahkan Bom..Inilah Jadinya ( 7 Gambar )

Amoi MiyaSya said...

hamboii ! makan ke ape nih ?? btw , hari tu g penang , makan kat nasi kandar beratur :P

azalia hjsalleh said...

woahhhhhhh terbaik ;)
tq for sharing this.

Dr. LuRVe said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ms Z said...

hoho!! nasi arab tu dkat je ngn umah kite! :P